Reservation av donatorsperma för senare användning

Om du vill vara säker på att du har tillräckligt med donatorsperma under hela fertilitetsbehandlingen och om du vill ha genetiska syskon till ditt barn rekommenderar vi att du reserverar extra bägare från din utvalda donator.

Att hitta rätt donator är ofta en lång process som kräver en hel del övervägande och det kan vara frustrerande att få veta att ens favoritdonator är slutsåld innan en graviditet har uppnåtts. Cryos kan inte garantera att vi kommer att ha sperma i lager från din favoritdonator i framtiden och därför rekommenderar vi alltid våra kunder att göra en reservation innan behandlingen påbörjas.

Reservation av donatorsperma för senare användning

Genetiska syskon

Vi får ofta höra från våra klienter att de vill att deras barn ska vara genetiska syskon. Det kan vara tryggt för barnen att veta att de har släktingar som de är genetiskt besläktade med till 100 procent, särskilt efterhand som de blir äldre och mer självmedvetna.

Om du vill ha ett eller flera genetiska syskon till ditt donatorbarn är det mycket viktigt att du reserverar bägare från den donator du valt.

Skillnaden mellan en beställning och reservation

Om din behandling planeras inom de närmaste fyra veckorna rekommenderar vi att du beställer tillräckligt många bägare för behandlingen och att du väljer ett leveransdatum inom dessa fyra veckor.

De flesta kliniker kommer att kunna lagra dina bägare fram till din behandling. Det är möjligt att ändra leveransdatumet från Cryos genom att kontakta vår kundtjänst minst en arbetsdag före det begärda leveransdatumet.

Om du å andra sidan har valt en donator, men inte tror att du kommer att få behandling under den kommande månaden, rekommenderar vi att du reserverar bägare. Mot en liten deposition kan vi lägga undan dem åt dig på Cryos tills du är redo att inleda din behandling.

När och hur mycket sperma bör jag reservera

Vi rekommenderar att du reserverar bägare i samband med din första beställning. Du kan reservera bägare på samma sätt som du beställer bägare under Donatorsökning.

Hur mycket sperma du bör reservera beror på din specifika situation. I genomsnitt kan du räkna med 5–6 behandlingscykler per graviditet när du behandlas på en fertilitetsklinik.

Observera att många faktorer kan påverka din förmåga att bli gravid, till exempel din ålder och hälsotillstånd, fertilitetsklinikens erfarenhet, hormonstimulering, tidpunkt, vilken prepareringsmetod som använts för sperman och typen av behandling. Det kan därför vara svårt att förutse exakt hur många bägare du ska reservera.

Din reservationsdepå

Om du inte behöver den reserverade sperman kan du avboka din reservation online. Du gör det genom att logga in på din Cryos-profil på vår webbplats.

I din reservationsdepå kan du förlänga din reservationstid, begära leverans av dina bägare eller avboka enskilda bägare eller hela reservationen.

Avbokning och återbetalning

När du gör en reservation betalar du för bägarna samt en deposition för att bägarna lagras på Cryos. Du kan se depositionsavgifterna i översikten nedan.

Om du bestämmer dig för att avboka reservationen återbetalar Cryos 75 % av priset för bägarna så länge de fortfarande lagras av Cryos.

Observera att priserna är i euro exklusive moms och gäller från och med januar 2020:

Reservationsdepå (exklusive moms)
Oberoende av antal bägare Pris
3 månader EUR 53
6 månader EUR 92
1 år EUR 158
2 år EUR 265
3 år EUR 371
4 år EUR 476
5 år EUR 582
10 år EUR 1085

Vi finns här för dig

På Cryos vill vi stödja och hjälpa dig på din resa till föräldraskap. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver mer information. Vi talar danska, engelska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska och hebreiska.