Spermadonatorprofiler: Grundläggande eller utökad

När du väljer spermadonator måste du bestämma om du ska välja en donator med en grundläggande profil eller en utökad profil.

Cryos spermadonatorer har antingen en grundläggande profil eller en utökad profil. En donator kan bara ha ett av profilalternativen. Det är upp till dig om du vill ha en donatorprofil med lite information eller med en omfattande personlig beskrivning av donatorn.

Spermadonatorprofiler: Grundläggande eller utökad

En grundläggande spermadonatorprofil

Spermadonatorer med en grundläggande profil registreras med ett nummer, till exempel 456, 8756 eller 11250. 

Grundläggande profiler ger endast information om donatorns ras, etnicitet, ögonfärg, hårfärg, längd, vikt, blodgrupp och utbildning/yrke.

Spermadonatorer med grundläggande profiler kan, på samma sätt som donatorer med utökade profiler, vara anonyma eller icke-anonyma donatorer.

Varför välja en donator med en grundläggande profil?

En del vill bara få viktig information som ögonfärg och blodgrupp och vill inte ha personlig information om spermadonatorn. Om du föredrar att känna till så lite som möjligt om donatorn ska du välja en grundläggande spermadonatorprofil.

En utökad spermadonatorprofil

Spermadonatorer med utökade profiler registreras med ett fiktivt namn (även kallat ett alias) som ERIK, GILES, eller ARAM. Det är inte donatorns riktiga namn.

En utökad donatorprofil innehåller samma information som en grundläggande profil, men innehåller dessutom 5–6 ytterligare dokument med personlig information om donatorn.  

En utökad profil innehåller information om donatorns utbildning, familjeförhållanden, personlighet, hobbyer och intressen. Dessutom innehåller en utökad profil även ett foto av donatorn som barn, en EQ-profil, ett handskrivet meddelande och en röstinspelning. Några av de icke-anonyma donatorerna med utökade profiler har också tillhandahållit foton av sig själva i vuxen ålder. Dessa foton är tillgängliga bakom en betalvägg.

Spermadonatorer med utökade profiler kan, på samma sätt som donatorer med grundläggande profiler, vara anonyma eller icke-anonyma.

Se ett exempel på en utökad spermadonatorprofil

Utökad donatorprofil, Barndomsfoto och EQ-profil:

Utökad spermadonatorprofil
Barndomsfoto av en spermadonator
Emotionell intelligenskvot

 

Varför välja en donator med en utökad profil?

En utökad profil kan ge dig en idé om vilken typ av person donatorn är. Profilen innehåller ett barndomsfoto av donatorn, vilket kan hjälpa dig att hitta en donator som liknar dig eller din partner som barn. 

Genom att välja en utökad spermadonatorprofil får du mer information att ge ditt barn om hans/hennes genetiska ursprung.